Harry Potter stjärnor pratar om sista filmen
2010-01-29 / 23:08:54 / Videoklipp

Dagens fråga..
2010-01-29 / 22:49:30 / Annat

Svåraste scenen i halvblodsprinsen
2010-01-29 / 22:24:26 / Harry Potter

En interljuv har kommit med i ett nyhetsbrev från Harry Potter, och interljuven var med compositören Nicholas Hooper.

Fråga: Vad var den svåraste scenen att göra mål i Harry Potter och halvblodsprinsen?

Svar: Det var två scener som var särskilt svåra. Den ena var scenen där Snape gör unbreakable Vow. Det var en mycket stor och viktig scen - central för handlingen - men allt skulle vara ganska tyst. Musiken fick nästan inte finnas, men att bygga för att stödja skapandet av det löfte medan Bellatrix viskade det var väldigt knepigt. Den andra scenen var Dumbledore när han ligger död på skolgården. Att skriva musik som kommunicerar sådan sorg är mycket, mycket hårt. Jag tror att orkestern kände det och jag hoppas det meddelade publiken.

Snart öppnar parken, tror jag
2010-01-29 / 18:44:09 / Wizarding world of Harry Potter

Nu ska jag inte vara rak på sak, men vad jag har hört så kommer Wizarding world of Harry Potter att öppna den 7:e Februari. Men jag är inte 100% säker på detta!

Mer info om Ollivanders...
2010-01-29 / 16:32:22 / Wizarding world of Harry Potter

Har tagit reda på mer fakta angående butiken Ollivanders som kommer finnas i Wizarding world of Harry Potter. Faktan gör mig att verkligen längta mer och mer tills jag får åka och besöka parken.

Detta kommer du få vara med om i Ollivanders butik...

När du kliver in i butiken kommer det att plinga till i en klocka, precis som i filmen och du kommer att se att väggarna är upp till 30 meter höga. Eftersom Ollivanders inte ligger i Hogsmeade egentligen så är detta en bilaga ifrån Diagongränden.

Det finns 13 olika stavar i Ollivanders butik, och om trallstaven du provar inte passar dig så kommer blommor att vissna i butiken och åska kommer höras. Men om du håller i rätta staven för dig så kommer du att få höra förtrollad musik och lampor kommer lysa, men även andra magiska händelser kommer inträffa.
Du kommer också att få en del frågor om staven och så, det tar ungefär 2-5 minuter bara. Upplevelsen är gratis men du kan även välja att köpa staven som valt dig. Naturligtvis kan du välja en annan stav om du inte gillar den som valt dig. Det kommer också att finnas trollspön tillgängliga från Noble collection.

Upplev magin på riktigt!
2010-01-28 / 17:59:12 / Wizarding world of Harry Potter



Med hjälp av en levande skådespelare, tillsammans med häpnadsväckande specialeffekter, kommer de som besöker Ollivanders i Wizarding world of Harry Potter att få uppleva samma typ av magiskt ögonblick som Harry hade i Harry Potter och de vises sten när ett trollspö väljer dem. Men det första alla kommer upptäcka när de kliver in i Ollivanders är att butiken kommer se ut precis som den i filmerna. Samma tecken, färger och allt sånt som man läst i böckerna eller sätt på filmen. Förutom Ollivanders kommer alla gäster att få uppleva en massa annat magiskt i denna underbara nöjespark, som att stöta på monsterboken som kommer att morra till dem som försöker komma nära Allt och mycket mera kommer ni som besöker parken att få uppleva!

Här är en video där dom snackar om Ollivanders och interljuvar bland annat Daniel Radcliffe.

Hör upp alla HP fans!
2010-01-27 / 19:46:48 / Harry Potter



Har ni alltid velat besöka platser där Harry Potter spelats in? Vill ni också känna att ni är med i äventyret? Då har jag bästa nyheten för er! Med inom tid så kommer man kunna besöka Leavesden, där blandannat stora salen finns, som har varit med i Harry Potter sedan de vises sten. Detta är något jag också skulle vilja göra. Vem vill inte det liksom?

Harry Potter 3D
2010-01-27 / 14:46:27 / Harry Potter

Warner Bros kommer att släppa de två kommande Harry Potter filmer i 3D. Warner har testat bildmatrial från sitt kommande Clash of the titans'' - omvandlas till 3D av en utomstående leverantör - och testerna har gått så bra att chefer har beslutat att inte bara sända Titans utan även den tvådelade Harry Potter och dödsrelikerna i 3D. Så den här gången kommer det nästan att kännas som att man själv är med i äventyret. Häftigt va?

Wizarding world of Harry Potter news!
2010-01-25 / 23:41:35 / Wizarding world of Harry Potter

Den magiska förvandlingen i Wizarding world of Harry Potter i Orlando fortätter men fortfarande är det mycket arbete kvar. Hogwarts kommer att vara ett hem för en sännande, ny, state-of-the.art attraktion. Parken kommer att öppnas våren 2010, vilket är väldigt snart. Är det några som tänker fara dit vid premiären?

Såhär ser Hogwarts slottet i Orlando ut just nu.

Är det inte häftigt att man kan göra det så otroligt likt slottet i filmen?

Fakta om Rupert Grint
2010-01-23 / 19:28:53 / Skådespelare



Rupert ''Rupe'' Alexander Lloyd Grint
är född den 24 augusti 1988 i Watton-at-stone i Hertfordshire, England. Grint bor än idag kvar i Watton-at-stone. På fritiden gillar han att spela golf, basket, fotboll, biljard, simma och cykla på sin enhjuling. Han gick ut secondary school på en pojkskola i sin hemstad i juli 2004, och gjorde därmed slutprov (GCSE's). Han har inte fortsatt med att gå på gymnasiet utan vill fortsätta satsa på sin skådespelarkarriär. Han medverkade i Harry Potter och halvblodsprinsen som kom ut på bio i juli förra året. Nu är han aktuell i den allra sista Harry Potter filmen (Harry Potter och dödsrelikerna). Rupert Grint har även medverkat i filmen Driving Lessons, där han spelat mot bland annat Julie Walters (Mrs Weasley i Harry Potter filmerna) och många fler. Det blev hans andra film utanför Harry Potter. Han spelade också forskare i Alan A. Alen i filmen Thunderpants från 2002. Han ska även vara med i en ny film som kommer ut i år.

Fakta om Daniel Radcliffe
2010-01-23 / 19:15:35 / Skådespelare



Daniel Jacob Radcliffe
föddes den 23 Juli 1989 i Fulham, London, England. Han är mest känd som huvudkaraktären Harry Potter i de kända Harry Potter-filmerna baserade på böckerna av J.K. Rowling. Han var tio år gammal när han inledde sin filmkarriär i Dickens-filmatiseringen David Copperfield, där han fick sin roll redan efter ett par provtagningar. År 2007 medverkade han i teatern "Equus". Pjäsen har blivit mycket omtalad eftersom Radcliffe spelar en mentalt störd tonåring och är naken på scen. Daniel Radcliffe är Storbritanniens rikaste tonåring, med en förmögenhet på cirka 270 miljoner kronor. Han bor i Fulham utanför London med mamma Marcia Gresham och pappa Alan Radcliffe och går på en privatskola i London."

Saker ni kanske inte visste om Dan...

*
Han ogillade Harry Potter böckerna första gången han läste dem.
*
Han är 170 cm lång
* Han har två hundar som heter Binka och Nugget.

Fakta om Emma Watson
2010-01-23 / 18:48:27 / Skådespelare


Emma Charlotte Duerre Watson
som är hennes hela namn föddes i Paris i Frankrike den 15 April 1990. Hon och hennes familj bodde i Paris i ungefär 5 år, sedan flyttade de till England. Emma Watson har en bror som är tre år ynngre. Hans namn är Alex Watson. Långt innan Emma fick rollen som Hermione Granger i Harry Potter filmerna, visade hon sig intresserad av skådespeleri och teater. Hon lärde sig efter hand att agera bättre då hon gick med i The Dragon School, en ansedd dramaskola. När Emma endast var sju år gammal fick hon priset The Daisy Pratt Poetry Award av skolan. Och när hon var nio år så provspelade hon för rollen som Hermione i Harry Potter - filmerna. Emma har även vunnit pris för bästa kvinnliga skådespeleri av National Movie Award för sin roll i Harry Potter och fenixorden.

JK donerar uppsättning av sina böcker
2010-01-22 / 23:41:14 / Annat

JK Rowling, författaren till Harry Potter ska donera en hel brittisk uppsättning av hennes böcker, samt handksrivet kort, för att hjälpa Haiti Heal. Detta kommer att spraka igång imorgon via webcast.

Denna exremt sällsynta post ger mer än 100 speciella gåvor, inklusive en signerad bok av författaren Neil Gaiman, fem särskilda böcker av Sir Terry Pratchett och mycket mycket mer!


Vi får tacka allihopa för att de hjälper till!

Statistiken just nu
2010-01-22 / 22:39:59 / Annat

Jag tycker verkligen det är roligt att jag fått besökare redan andra dagen! Just nu har jag haft 16 besökare och även lite kommentarer. Tack ska ni ha, det är verkligen jätteroligt! Jag hoppas ni verkligen gillar det jag skriver och jag lovar att jag ska uppdatera varje dag! Hoppas jag fortsätter få in besökare och kommentarer, det blir bara roligare för mig att blogga då ska ni veta. Ha det så bra!


Hoppas det fortsätter såhär!

Daniel Radcliffe deltar i Stephen Fry's Special Recognition Award video
2010-01-22 / 20:20:53 / Harry Potter

Stephen Fry, som läser upp böckerna om Harry Potter i ljudböcker, fick Special Recognition Award vid 2010 års National Television Awards härom kvällen.

I hyllning av flera framträdande aktörer, inklusive Potter stjärnan Daniel Radcliffe deltog i videon.

Du kan se videon här nedanför. Dans del börjar på 1:50. Dan återfinns i flera klipp därefter. Du kommer även få se klipp från när Stephen läser upp ljudböcker.

Video + nya bilder från Wizarding World
2010-01-22 / 18:44:58 / Wizarding world of Harry Potter

Här får ni se en hel del ifrån Wizarding world of Harry Potter i Orlando! Bjuder även på en några nya bilder!


p1000261
p1000257
p1000210
hogwarts-panorama

Om mig (ägaren)
2010-01-22 / 18:05:59 / Om mig (ägaren)

Harry Potter finns på riktigt!
2010-01-22 / 15:15:43 / Harry Potter


Visste ni att Harry Potter finns här någonstans i världen, på riktigt? Han är 78 år gammal och bor i Bradenton i Florida. Häftigt va? Nej, men okej, det är inte den rikktiga Harry Potter, men visst är det helt otroligt att någon heter det? När en bok eller film blir aktuell får han tusentals med brev och telefonsamtal med förfrågan om att signera böcker, ställa upp i intervjuver eller bara fungera som en livs levande legend som man kan röra vid.

Trots att den ''riktiga'' Harry Potter lätt blir trött på allt det här så stället han ändå upp för barnen i hans omgivning. När alla nyfikna barn frågar honom om han är verklig så svarar han att han har varit Harry Potter sedan 78 år tillbaka, vilket är lite roligt för då fanns inte historien om pojken som överlevde.

Efter alla dessa år av snälla trakasserier har Harry insett att hans arbete har lagts i knä på honom om att informera barnen om att man inte får blanda fiktion med verkligheten. För trotts allt så åker pensionären buss och inte flyger runt på en kvast.

Visste ni att...
2010-01-22 / 15:01:28 / Harry Potter



JK Rowling hade tänkt sig ett helt annat slut i den sista boken om Harry Potter och hans värld? Egentligen tänkte hon låta huvudpersonen Harry Potter dö, även en av hans bästa vänner Hermione skulle få dö och en massa andra rollfigurer. Men JK fick dåligt samvete och ändrade slutet.

Behind the scenes
2010-01-21 / 22:24:22 / Videoklipp

Här får ni se en glimt av när man spelade in en av scenerna i Harry Potter och halvblodsprinsen inne i London. En massa folk är samlade runt gatan för att titta på, fast vem skulle inte ha gjort det om man såg Emma Watson, Daniel Radcliffe och Rupert Grint vara där och bli filmade. Såklart man kollar på!

Bilder från bygget i Orlando!
2010-01-21 / 21:49:40 / Wizarding world of Harry Potter

Nu har jag hittat en massa massa nya bilder från bygget av Wizarding world of Harry Potter i Florida/Orlando! Jag tycker det är så himla kul åh se hur det kommer att se ut, man längtar så då! Pappa har lovat mig att vi ska åka dit någon gång, så gissa om jag är glad! Vi tänkte åka dit det här året, men det kommer säkert vara proppfullt med folk där då, så vi kommer typ vänta tills nästa år...men men, jag kommer i alla fall få besöka parken! Det jag mest ser fram emot är att få besöka Hogwartsslottet och Hogsmeade. Det kommer bli underbart!

Här kommer några av bilderna jag hittade.

Vid ingången
Wizarding World of Harry Potter 1
Wizarding World of Harry Potter 2
Wizarding World of Harry Potter 4

Hogsmeade
Wizarding World of Harry Potter 5
Wizarding World of Harry Potter 6
Wizarding World of Harry Potter 8

Drakarenan
Wizarding World of Harry Potter 23
Wizarding World of Harry Potter 24

Hogwarts
Wizarding World of Harry Potter 26
Wizarding World of Harry Potter 27
Wizarding World of Harry Potter 28
Wizarding World of Harry Potter 32
Wizarding World of Harry Potter 38

Hippogriffbanan
Wizarding World of Harry Potter 37
För mer bilder, besök http://www.brianorndorf.com/2010/01/wizarding-world-of-harry-potter-construction-update-11810.html

Intervjuv med Daniel Radcliffe
2010-01-21 / 20:57:24 / Videoklipp

Hittade en rätt så gammal intervjuv med Daniel Radcliffe från förra året. Här talar han ut om halvblodsprinsen, och han pratar även om att han kommer fortsätta vara med i både första och andra delen av Harry Potter och dödsrelikerna.


Jag verkligen längtar tills Dödsrelikerna kommer på bio! Jag tror nog den kommer göra stor succé!

Hogwarts historia
2010-01-21 / 20:34:38 / Hogwarts Historia



Hogwarts grundades för över tusen år sedan av fyra av den tidens skickligaste trollkarlar och häxor, nämligen Godric Gryffindor, Helga Hufflepuff, Rowena Ravenclaw och Salazar Slytherin. Under hela sin gärning på skolan tränade och utbildade de personligen alla sina studenter. Hogwarts byggdes långt undan icke magikunniga människors, så kallade mugglares ögon, eftersom häxor och trolldom just inte var särdeles uppskattat på häxjakternas  tid. De fyra grundarna sökte upp varje barn i landet som visade minsta tecken på att besitta magi. Efteråt placerades varje elev i det elevhem som grundarna skapat och danat utifrån sina personliga karaktärsegenskaper. Gryffindor antog elever som visade mod och beslutsamhet, Hufflepuff valde sådana som var ärliga och lojala, Ravenclaw tog endast in intelligenta och flitiga elever, och Slytherin valde de barn som hade ärelystnad och målmedvetenhet som sin ledstjärna. När de fyra grundarna kände ålderdomen närma sig, slet Gryffindor av sig sin hatt och förvandlade den till ett magiskt ting, den så kallade Sorteringshatten, som med osviklig precision placerar varje elev i rätt elevhem. Det förflöt inte lång tid innan Salazar Slytherin tyckte att skolan borde vara mer selektiv i sitt val av studenter och endast ta in renblodiga elever, det vill säga sådana vars föräldrar har magiska krafter. Bråk uppstod mellan honom och de andra grundarna, i synnerhet med Gryffindor, som Slytherin från början stått allra närmast. Slytherin ansåg nämligen inte att halvblod och mugglarfödda var trovärdiga. Han var rädd att deras föräldrar skulle kräva att barnen använde sin magi för familjens egen vinning, eller att föräldrarna kanske skulle stöta ut barnen ur familjen. Gryffindor för sin del ansåg emellertid att alla barn med magiska egenskaper skulle beredas tillträde till skolan och konflikten växte. Även mellan Rowena Ravenclaw och Helga Hufflepuff växte spänningar och alla de fyra grundarna försökte själva ta kontrollen över skolan, vilket orsakade kaos. Till slut lämnade Slytherin skolan, och de kvarvarande tre kunde åter skapa goda relationer med varandra och därmed bibehålla en skola med högklassig undervisning. Även Slytherins elevhem finns kvar än idag, liksom de övriga grundarnas, för att föra hans magiska arv vidare. Innan han lämnade skolan passade han på att i hemlighet bygga den så kallade Hemligheternas kammare och stängde in en basilisk där, för att någon med Slytherins egen gåva någon gång i framtiden skulle kunna straffa mugglare och mugglarfödda som använde magin till att gynna sig själva med rikedom. Runt trehundra år efter att skolan grundades startades den Magiska trekampen. Denna var en prestigefylld tävling mellan de tre bästa magiskolorna i Europa, Hogwarts, Beauxbatons, och Durmstrang.Tävlingen utgjorde samtidigt ett ypperligt tillfälle för trollkarlar och häxor från olika länder att mötas och utbyta erfarenheter med varandra. Tävlingen hölls vart femte år ända till dess de mångtaliga dödsfallen gjorde att man under lång tid såg sig nödsakad att inte anordna dem. Åtskilliga försök gjordes därefter att försöka återskapa trekampen och 1994 beslutade Trolldomsministeriet att ge denna tävling en ny chans, dock under iakttagande av långt större säkerhetsåtgärder.

Skaparen till Harry Potter
2010-01-21 / 19:22:55 / JK Rowling



Växte upp på landet
Joanne Kathleen Rowling började sitt liv på Chipping Sodbury General Hospital i staden Bristol i England. När hon blivit något år äldre flyttade hon till Winterbourne och sedan till Tutshill. Hon kom att växa upp på den brittiska landsbygden då hennes föräldrar flytt storstaden London för att söka upp en lugnare uppväxtmiljö för sin dotter. När hon gått ut skolan började hon att studera språk på Exeter University och tog där en examen i
franska, vilket går att uttyda ur hennes böcker där flera karaktärer har namn som är förvrängningar av franska ord. Efter sin examen började hon arbeta för Amnesty International i London. Dock sa hon upp sig 1992 och bestämde sig för att flytta till Portugal för att undervisa i engelska. I Portugal träffade hon sin träffa sin första man, den portugisiske journalisten Jorge Arantes som hon även fick sin första dotter Jessica med. Äktenskapet tog tyvärr slut och JK flyttade tillbaka till Edinburgh i England.

Från fattigdom till succé
Berättelsen om Harry Potter kom hon på under en tågresa mot Kings Cross i London år 1990 då hon jobbade på Amnesty i London. Från idé till bok tog det hela sju år och nästan direkt var succén ett faktum. Men vägen dit hade inte varit friktionsfri. Efter skilsmässan började hon sätta samman sina anteckningar om Harry Potter. Den första boken om Harry Potter skrev hon på Nicolson's Café i Edinburg. Cafét har nu blivit en vallfärdsplats för Harry Potter-fans. Det första manuskriptet till ”Harry Potter och de vises sten” var på 80 000 ord godtogs redan vid andra försöket att få det publicerat av ett förlag. Det var förlaget Bloomsbury som nappade och därmed gjort ett klipp de aldrig vågat drömma om.

En bok om året
Böckerna blev en succé och hon kom att släppa en ny bok om Harry Potter varje år fram till 2001. År 2001 blev även hennes privatliv krönt med en framgång då hon gifte sig med sin nuvarande man Dr. Neil Murray. Paret fick sonen David under 2003. Bröllopet och barnafödandet medförde en paus i utgivningen av böckerna om Harry Potter. Den femte boken släpptes den 21 juni 2003, och med tiden släpptes även de två sista böckerna om Harry Potter och hans värld.

RSS 2.0